Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Prolaps.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Prolaps.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Elza

Geschreven op: Woensdag 17 Januari 2018 om 16:31
Ongepast of beledigend?

Hallo allemaal, ik ben op zoek naar ervaringen met herstel na de bevalling. Ik loop sinds vier weken na mijn bevalling bij de bekkenfysio omdat ik een balgevoel had in mijn vagina. Fysio en verloskundige noemen het geen verzakking, maar een vaginawand die wat flexibel is. Toch gaat het rot gevoel niet weg en zie ik toch echt twee Ďballetjesí in mijn vagina... ik ben nu 4 maanden geleden bevallen en het verbeterd wel iets, maar het rotgevoel is nog niet weg. Heb het idee dat het luchtzuigt, soms ook kleine vaginale windjes en ik kan nog steeds niet paardrijden, omdat ik dan helemaal een gevoel van een beweeglijke bal vanbinnen heb.
Om te zien is het de ene dag erger dan de andere. De fysio zegt dat mijn bekkenbodem te gespannen is, daar helpt ze me nu mee. Ik ben nog niet bij een arts geweest, omdat ik hoopte dat het nog zou bijtrekken, maar ik begin nu te vrezen. Wat kan ik nog aan herstel verwachten 4 maanden na de bevalling? En zal ik ooit van dat gevoel afkomen met paardrijden? Nooit meer rijden zou ik echt niet trekken.... alvast bedankt voor jullie reacties. 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: lidia op Woensdag 24 Januari 2018 om 21:21 Ongepaste reactie?

Hoi Elza,
Herkenbaar je verhaal! Geef je nog borstvoeding? Vier maanden na je bevalling herstelt er nog heel veel! Weet niet of je ook een ruptuur had? Dan is je herstel ook nog is langzamer! Ik zit nu bijna tien maanden na mijn bevalling en merk dat ik nog steeds herstellende ben....het gaat heel langzaam, ik moet heel voorzichtig zijn met tillen, flink je bekkenbodemoefeningen blijven doen. Kijk ook eens op mijn onlinebekkenbodemtherapeut hildez van der zijden...daar krijg je veel tips...vraag niet te veel van jezelf...je ontzwangert echt tot ruim een jaar door...en zeker zo lang je hormonen in je lijf hebt iz je bindweefsel nog erg slap....dus zeker geen paniek! Ga anders ook is naar een ostheopaat die gespecialiseerd is in gynaecologie. Heb ik veel baat bij gehad! Bij mij is nu sinds 1,5 maand op en neer het rotgevoel steeds minder!neem het alsjeblieft serieus en forceer niks! Zeker met paardrijden vraag je onwijs veelvan je herstellende spieren! Succes en weet dat heel veel vrouwen dit met jou hebben!


Geschreven door: Elza op Donderdag 25 Januari 2018 om 12:56 Ongepaste reactie?

Dank je wel voor je reactie Lidia! Ik geef geen borstvoeding meer. Begreep dat alles dan nog langer kan duren. Fijn om te horen dat ik in ieder geval niet de enige ben die een langer herstel nodig heb. Om me heen lijkt het net alsof iedereen is teruggeveerd als een elastiekje, weer aan het sporten en paardrijden alsof het niets is.
Ik probeer nu minder te panikeren. voor de zekerheid ben ik afgelopen dinsdag toch langs de huisarts geweest, en die zei dat alles er voorkomen normaal uitziet gelukkig. Ze heeft geen verzakking geconstateerd. Nu moet ik nog op het oordeel vertrouwen, maar merk wel dat ik nu rustiger ben. Ik ga nu ook beginnen met zwemmen om mijn spieren en conditie wat op te bouwen, zonder de bekkenbodem te belasten. Mijn fysio vond dat ook een goed idee. Echt heel fijn om te horen dat bij jou het rotgevoel in ieder geval helemaal is verdwenen, dat geeft echt hoop. Dank je wel en ook nog succes met herstellen!


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Prolaps.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)