Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Prolaps.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Prolaps.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Lynn

Geschreven op: Maandag 22 Mei 2017 om 16:17
Ongepast of beledigend?

Hallo dames,
Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen (vooral de positieve want de negatieve zijn veel te vinden). Mijn verhaal/situatie;
Ik ben 29 jaar en in januari bevallen van een dochtertje. Bevalling was heel normaal afgezien van een knip, mijn dochtertje was heel gemiddeld. Ik heb een hele fijne kraamweek gehad en voelde me heel goed. (tuurlijk last van hechtingen, pijn met plassen, stuwing ed maar allemaal goed te doen.) Wel was ik nog erg verkouden (vlak voor bevalling griep gehad) en had ik last van obstipatie.
Nadat de kraamverzorgster weg was. (exact de laatste dag) begon ik last te krijgen van een zwaar gevoel tussen mn benen alsof ik niet meer kon staan. M''n schoonzus attendeerde me de volgende dag op rustig aan doen je kan anders een verzakking krijgen. Ik wist niet wat dit was, en heb dit eens gegoogeld. Toen eens gekeken met een spiegeltje en zag een roze bal (pingpongbalgrote) hangen. Dit was nieuw... Tijdens de kraamweek wel mijn hechtingen id gaten gehouden (omdat ik snel ontstekingen heb) maar dit niet gezien.
Verloskundige gebeld, die deed t af als ja klinkt wel als... je kan bekkenbodemoefeningen doen.... kwartier later stapte heel toevallig mn huisarts binnen, op kraambezoek. zij heeft mij onderzocht; en constanteerde idd een verzakking. op haar advies met fysio begonnen.
Na een tijdje weer naar de huisarts omdat ik weer moest gaan werken maar dat niet zag zitten en dacht miss. een pessarium als extra ondersteuning dat ik wat meer kan. Op naar de gynaecoloog...
Dat was een naar bezoek. Hij zei dat ik een voorwand blaas verzakking en een lichte baarmoeder verzakking had. Hij zei ook dat dit heel normaal was na een zwangerschap. Een Fysiotherapeute vrouw, onderzocht de kracht van mijn bekkenbodem op een erg vrouwonvriendelijke manier. En gaf me adviezen (die mijn huidige bekkenbodemtherapeute ontkracht en precies het tegenovergestelde adviseert). Een ring of ok waren niet van toepassing pas na een jaar als er geen verbetering op treed.
Op mijn werk (ben verpleegkundige) kreeg ik van de arboarts eerst nog een maand verlof. en daarna 50 procent en na 3 weken 75 procent (alsof het dan ineens over is).
Nu; heb ik net een second opinion aangevraagd qua fysio, heb ik morgen weer gesprek met de bedrijfsarts, is mijn verzakking weer achteruit gegaan (door het werken?) Vind ik het moeilijk te geloven dat het normaal is en allemaal wel weer goed komt. Kan ik thuis nog steeds niet alles doen. (staan afwassen, huishouden ed) Zit ik in twijfel of ik ook een second opinion moet aanvraag voor de gynaecoloog.

zijn er andere vrouwen die
-op jonge leeftijd een verzakking kregen?
- waarbij de verzakking is genezen?

welke tips hebben jullie voor mij?
- qua oefeningen
- qua medische hulp
- qua werk
- qua huishouden/thuisfront


 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Geschreven door: Carlien op Woensdag 21 Juni 2017 om 08:40 Ongepaste reactie?

Hoi Lyn,

Ik ga later op je bericht reageren...veel overeenkomsten...

Groetjes...


Geschreven door: Carlien op Donderdag 22 Juni 2017 om 14:32 Ongepaste reactie?

Hoi linn,

Ik weer niet of je hier nog kijkt maar jouwonlinebekkentherapeut is een fijne site...ik heb veel contact met die bekkentherapeut....
Wat ik uit jouw verhaal lees is dat je jezelf echt te veel forceert! Je kan echt niet lang staan lopen tillen daar help je jezelf echt mee achterop...
Als je dit leest kan je dan reageren...? Dan kan ik nog wel meer zeggen van mijn ervaringen...


Geschreven door: Lynn op Zaterdag 24 Juni 2017 om 23:16 Ongepaste reactie?

Hoi Carlien,

Ik heb je bericht gelezen. Ik heb zojuist 4 weken vakantie gehad en dus rustig aankunnen doen. Ik raak eerlijk gezegd behoorlijk gefrustreerd... Gyn. Zegt dat ik alles kan en mag. Fysio geeft niet een duidelijke richtlijn. En ik moet toch gewoon wel verder met mn leven... Ben n half jaar verder. Soms is t wat beter geweest maar nu gaat t weer minder...
Bedankt voor die site zal ik ook eens op kijken


Geschreven door: Carlien op Dinsdag 27 Juni 2017 om 22:31 Ongepaste reactie?

Hoi lynn,


Hoop dat je een fijne vakantie hebt gehad. Ben benieuwd wat je van de site vond. Als je vragen hebt kun je die therapeut ook een mail sturen. Wat ontzettend akelig allemaal he. Ik ben ook behoorlijk gefrustreerd. Welke klachten ervaar jij? En welke graad heb je? Ik ben net bij de huisarts geweest en heb juist een achterwandverzakking best fors en voor minimaal. Terwijl ik daar het meest last van heb. Ik zit nu bij een fysio maar het lukt mij niet goed om de juiste spieren te trainen. Huisarts gaat nu kijken of een andere fysio beter voor mij is met methode maple. Die methode registreert welke spieren niet goed zijn werk doen en dat ik die kan oefenen. Verder overweeg ik om naar een osteopaat te gaan....
Fijn dat je terug reageerde. Ik merk ook dat ik behoefte heb aan een soort lotgenoten.... Te weten hoe anderen het ervaren...
Mijn huisarts vertelde dat er heel veel vrouwen bij haar langskwamen met dezelfde klachten... En dat zij het ook heeft gekregen bij haar derde kind. Met heel veel oefeningen heeft zij het onder controle gekregen...


Geschreven door: Lynn op Vrijdag 30 Juni 2017 om 09:21 Ongepaste reactie?

Hoi Carlien,

Bedankt voor je verhaal. Ik heb inmiddels een oaar keer gemaild met Yildiz. (Vd site jouw bekkentherapeut). Ik heb vooral verkeerde fysio gehad (denk ik nu) en elke keer mensen die het bagitaliseren Ik heb nu een afspraak gemaakt bij een osteopaat. Ben benieuwd of zij me verder kan helpen. En fysio oefeningen doe ik zelf thuis. Ik kan wel mn spieren vinden en aanspannen.

Ik krijg vooral verhalen van mensen die jetzelfde ervaren maar id overgang(of erna) maarja dan hoef je geen dreumes meer te tillen en is t toch ff allemaal wat anders. Als ik t 20/30 jaar kon uitstellen... Graag! Maar ja t is zo als t nu is.

Ik heb geen last van incontinentie (daar zijn bijna alle oefeningen op gebaseerd, en ws vind de medici het daarom niet zo spannend of erg)
Maar ik heb wel last van een bal gevoel, zwaar gevoel, pijn in buik en onderrug en soms ook op de plek vd verzakking. Lang staan, lopen en tillen is lastig. En vooral; er zakt iets uit wat niet hoort dat vind ik eng/naar en heel oncomfortabel! (Ben al het bagitaliseren zo zat!) ik ben een jonge meid die van hard werken en sporten houd. Een half jaar na de bevalling wil ik weer een beetje ''normaal'' leven.

Ik weet niet waar je woont. Maar voor goede fysio is het t waard om wat verder te rijden. Als iets niet goed voelt iets anders zoeken. Ik heb te lang doorgelopen bij n fysio wat niet goed voelde.

Wat voor fase zit jij? Ook net bevallen? 1e kindje of?

Groetjed en bedankt voor je reactie! Heel fijn te weten niet de enige te zijn!


Geschreven door: Carlien op Maandag 3 Juli 2017 om 13:23 Ongepaste reactie?

Hoi lynn,

Leuk dat je contact hebt gehad met Yildizz. Vond je het fijn? Ben benieuwd naar je ervaring met een osteopaat. Heb ook al met twee verschillend contact gehad. Schijnt voor een osteopaat wel belangrijk te zijn dat ze gynaecologie verdieping/ cursus hebben gedaan. Dan hebben ze net wat meer kennis. Anders is het alleen basis kennis.
Qua klachten heb ik echt hetzelfde als jij. Zeer herkenbaar. Verder ook niet incontinent. Maar wel veel last met lopen en staan en de rest. Ik ben net drie maanden geleden bevallen van mijn 2e kindje....maar pas na een aantal weken kreeg ik de klachten....wordt er ook erg somber van. Het is zo ontzettend beperkend....hoe doe jij dat nu met je werk?
Ben ook over gestapt naar een andere fysio. Ben benieuwd wat daar mijn ervaringen worden....
Fijn dat je wilt delen! Misschien kunnen we elkaar goede tips geven...is fijn idd te weten zeker niet de enige te zijn....


Geschreven door: Lynn op Maandag 3 Juli 2017 om 22:41 Ongepaste reactie?

Hoi Carlien.
Bedankt voor je reactie! Heel fijn dat je reageerd en niet fijn voor ons dat we dit hebben maar wel fijn dat we zo contact kunnen hebben en weten niet de enige te zijn!.

Contact met Yildiz was heel fijn. Ik was best cynisch en gefrustreerd maar ze reageerd echt super fijn. Ik jeb nu met toch haar training gekocht. Ik ga t gewoon proberen.
(Die normale fysio laat ik voor wat t is voelde me daar ecjt absoluut niet geholpen)

Door mijn ervaring met fysio en gync. Heb ik idd even goed gezocht naar een osteopaat. Nu 1 gevonden die gespec. Is op gync. Gebied en die eerst fysio was en bij de 2 vereningen aangesloten zit. Dat voelt wel save. (Ga t nog meemaken natuurlijk)

Ik werkte als verpleegkundige in t ziekenhuis. Eerst nog n maand ziektewet gehad daarna moest ik 50% wat dus echt fout ging. Op mn werk was t erg hectisch en heel erg personeel te kort. (2 of 3 verpleegkundigen ipv 6).

Ik ben ander werk gaan zoeken. En gevonden. Al mn vakantie opgenomen en net vandaag 1e werkdag gehad i.d. thuiszorg. Heerlijke werkdag gehad met minder gesjow en veel minder hectisch. Dat was dus een goede keus. Vond t totaan vanmorgen erg spannend.

Met dit werk kan ik vaak even zitten. Doe dan direct een paar keer mn bekkenbodem aanspannen en vandaag ging t goed. Dan thuis niet ook nog huishouden doen. (Beperkt tot boontjes doppen en mn dochter verzorgen) zo lekker slapen en 2 dagen vrij.

Ik zat en zit er af en toe ook heel erg doorheen. Gelukkig kan ik goed met mn man praten. Ook heb ik mezelf voorgenomen dat gevecht aan te gaan. Ik dacht;
- Ja ik heb een verzakking en dat beperkt en is heel naar.
- ga ik nu somber worden heb ik een nog veel groter probleem erbij

probeer echt positief te blijven dan kan je ook beter oefenen. En dat volhouden.
Er zijn ook succes verhalen. Maar als iemand ervan af is gaat je vast niet zo snel meer op een site als deze kijken&
128521;

Heel veel sterkte en succes.
Tip; laat je niet gek maken op je werk. Ik ben veel te snel gaan werken. Meld je bij een bedrijfarts en evt een second opinion. Ik had uwv aan de lijn. En die zei dat ze t echt raar vind dat ik alweer werkte. Andere dames met zelfde kwaal waren na 4 maand nog niet aan t werk.
(Bel evt met uwv die waren echt de fijnste partij in die tijd voor mij&
128524smiley.

Zo heel verhaal weer. Ik hoop dat je dr wat aan hebt. Heel veel beterschap en laat je niet gek maken. Ook niet door allerlei gedachtes. (Heb ik ook zat, toekomst, evt volgende zwangerschap ed). Maar nu eerst maar eens dit probleem verhelpen en vooral genieten van t kleintje! Mijne is al n dikke grote baby aan t worden en baal wel dat ik een tijd te veel met dit ''probleem'' bezig was.

Sterkte!!!


Geschreven door: Carlien op Zaterdag 15 Juli 2017 om 14:35 Ongepaste reactie?

Hoi Lynn,

Nog bedankt voor je bericht! Je bent goed bezig zeg! Zelfs van baan verwisseld...dat noem ik nog eens actief voor jezelf zorgen.....je hebt waarschijnlijk al wat meer gewerkt...is het net zo positief bevallen als de eerste dag? Ik ben benieuwd of je de eerste afspraak bij de osteopaat al hebt gehad en hoe dit voor je was? En hoe is het nu met je? Uit je verhaal begreep ik niet zo goed wat je met de cijfers bedoelde? 12851 ......? Tellen vd oefeningen ofzo smiley :

Echt goed dat je zo positief het gevecht probeert aan te gaan....en herkenbaar....bij mij is het ook echt de ene dag een heel gevecht en de volgende dag voel ik mij weer een stuk positiever....
Ondertussen ben ik ook 1x bij mijn nieuwe fysio geweest. Dat voelt wel een stukje beter. Zij heeft ook weer een kort lijntje met het zkh en Ha. Ze kon mij ook goed vertellen wat ik kan verwachten en waarom ik beter nog niet aan een ring kan beginnen BV.
Ook staat er een afspraak met een osteopaat. Het is wel een man dat is wat minder maar hij heeft veel ervaring wat ik heb gelezen....dus daar ben ik erg benieuwd naar....

Ik las dat jij ook je houding had veranderd wat ook hielp...hoe gaat dat nu en heb je nog andere ontdekkingen gedaan?
Ja mijn baby wordt ook al echt groot en dik...wat gaat dat snel....geef jij trouwens nog BV ? Fysio heeft aangegeven dat dit ook nog echt verschil maakt....
Ik ben ook gestart met extra magnesium. Schijnt ook goed te zijn voor spieren...dus alles wat ik in kan zetten...zet ik in....
Ik ben benieuwd weer naar jou verhaal! Fijn om zo een stukje met elkaar mee te leven....
Groetjes smiley


Geschreven door: Nina op Zondag 23 Juli 2017 om 10:05 Ongepaste reactie?

Hoi dames,
ik las vanochtend jullie berichten. Bedankt hiervoor. ''Fijn'' om te lezen, hoe raar dat dan ook klinkt.

Helaas voor ons zitten we in hetzelfde schuitje.
Ik ben 34 jaar en na de bevalling van ons 2e kindje (jaar geleden) heb ik een lichte voorwand, achterwand en baarmoederverzakking.

Ik ben (was) erg sportief en heb tijdens de zwangerschappen ook veel getraind (mocht van de verloskundigen) en dat heeft mogelijk ook een bijdrage gehad in het hele verhaal.
Mijn moeder is 6 jaar geleden overleden en had ook bekkenbodemklachten (weet ik nu); en blijkbaar heb je een grotere kans op bekkenproblematiek als je oma/moeder dit ook heeft.
Verder heb ik tijdens de zwangerschappen veel obstipatieklachten gehad. Nu heb ik nog steeds last van een moeilijke stoelgang (omdat de ontlasting zeg maar een extra bocht moet maken).

Ik ben veel verdrietig en boos. Boos omdat ik door verloskundigen zo slecht geinformeerd ben en omdat er zo weinig aan preventie wordt gedaan terwijl de verwachting is dat het aantal prolapsen in de toekomst alleen maar toe gaat nemen.
Als ik wist wat ik nu weet had ik veel minder/anders getraind en de obstipatieklachten heel anders aangepakt.

Verdrietig omdat ik zo sterk/fit was voor de zwangerschappen en nu niet meer mag/kan springen/hardlopen/tillen. En verdrietig omdat ik graag 3 kindjes wilde en ik weet niet of ik dat nu nog wel durf.
Ik vind het echt heel moeilijk om dit te accepteren en om hier op een positieve manier mee om te gaan.

Met de kindjes gaat het gelukkig goed. Ik voel me schuldig omdat ik niet de vrolijke moeder ben die ik was na de 1e; maar ik doe mijn best.
Op het werk heb ik me ziekgemeld en ben weer aan het reintegreren. Ik geef les; ik vind het nogal confronterend dat alleen al het staan tijdens het lesgeven een redelijk zware belasting is voor mijn lijf.

Verder nog als tip: Ik vond ''verborgen vrouwenleed'' van marijke slieker opzich wel een fijn boek.
Verder staat in de laatste Linda een artikel ''kapot van het baren'' wat jullie misschien wel interessant vinden om te lezen.
@Lynn, ik heb begrepen dat in de beroepsgroep verpleegkundige prolapsen vaker voorkomen, door veel/zwaar tillen.

Veel sterkte voor jullie beide!
IIk hoop op een reactiesmiley.
Groetjes, Nina


Geschreven door: Lynn op Zaterdag 29 Juli 2017 om 15:54 Ongepaste reactie?

Hoi Carlien,

Het werken gaat heel goed, ben heel erg blij dat ik die keuze heb gemaakt om te switchen. Die cijfers zijn van smileys die ik met mijn toetsenbord maakte maar niet herkend worden door deze site... smiley

Net wat je zegt de ene dag is positiever dan de andere dag. Dat heb ik ook nog steeds. Ik doe nu elke dag de oefeningen van Yildiz haar therapie en van mijn osteopaat.

Qua houding; ik had met rechtop staan altijd geleerd; billen in/heup naar voren, buik in, schouders recht. Maar dat is t dus niet voor ons dames, t is knieen niet op slot, lichte holle rug, schouders niet naar achter trekken gewoon ontspannen. En buik niet intrekken.
Met een holling id rug/ billen naar achteren, gaat je schaambeen meer onder je staan waardoor daar meer steun is.

Ik heb nooit geen bv gegeven. Maar bij mij zijn die hormonen nog steeds niet uit mn lijf (nog wel eens last van lekkende borsten). De theorie is dat als je geen bv meer geeft, de zwangerschapshormonen (die zorgen voor verweking) sneller uit je lijf zijn.

Ik gebruik calcium met magnesium en zink maar dat doe ik al heel lang ivm PMS.

Dat was ter reactie op jouw reactie smiley


Hoi Nina,

Je vedriet en boosheid is heel herkenbaar. Vooral idd het gebrek aan voorlichting. Ik had bekkeninstabiliteit en ben daarvoor bij een bekkentherapeut geweest. Die had mij vooral hierop kunnen wijzen. Ik heb dit ook als feedback gegeven bij diverse instanties.

Ik ben nu wel id fase van; en nu verder.
Balen en verdriet is aanwezig maar kan er weinig mee.
Ik doe wat ik wel kan en doe eraan wat ik kan om mijn mogelijkheden en kunnen te vergroten.

Dat ik nu hele dagen kan werken meer thuis kan doen en voor mn dochter kan doen is al een hele vooruitgang.

Ik was ook altijd erg sportief, wat nog wel kan is zwemmen, ik was nog de snelste in het bad dus dat is wel gebleven, mijn kracht en ook conditie stelden me niet teleursmileysmiley

Succes op jouw weg en strijd!


Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Prolaps.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)