Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Prolaps.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Prolaps.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

joyce

Geschreven op: Maandag 14 November 2016 om 14:27
Ongepast of beledigend?

Hallo allemaal, Ik ben nu 6 weken geleden bevallen van mijn 3e kindje. Al mijn kids waren bij hun geboorte aan de grote kant en de 3e bevalling is uiteindelijk een spoedkeizersnede geworden. Bij de nacontrole is er bij mij een blaasverzakking geconstateerd. Nu voel ik mij alleen een beetje met een kluitje in het riet gestuurd. Ik gaf aan meerdere klachten te hebben zoals mijn darmen die ik erg voel en veel pijn als ik maar even iets doe. De boel zou waarschijnlijk helemaal wat aan het verzakken zijn en ik moet een half jaar fysio proberen. Ik zit er buiten het lichamelijke gedeelte ook best emotioneel mee. Alsof mijn lijf me in de steek laat als vrouw. Durf geen sex te hebben. Ik ben vervreemd van mij eigen lijf. Zeker bovenop de keizersnede. Want nu was ik eindelijk hiervan Iers hersteld en dan krijg ik alsnog allerlei vaginale klachten. Ik ben 29 dus ook nog vrij jong waardoor ik bang ben dat ik nu de rest van mijn leven ga tobben met de verzakkingen. Zijn er mensen die baat hebben gehad bij fysio? Ook durf ik bijna niet te wandelen of fietsen in de angst dat alles onherstelbare schade kan toebrengen. Ik heb ook geen informatie gehad over wat wel en niet kan en mag. Ik hoop dat ik hier wat ervaringen kan lezen.
Groetjes
Joyce  

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Nikki op Dinsdag 13 December 2016 om 11:34 Ongepaste reactie?

Hoi Joyce,

Ik ben ruim 15 weken geleden bevallen van de tweede. Het was een zware bevalling en heeft ook wat tja zeg maar "schade" achter gelaten. Ik ben 28 dus ook nog erg jong, en ik heb meteen hulp ingeschakeld. Ook omdat ik bang ben/was voor permanente schade.
Bij mij is de voorwand en achterwand wat verzakt waardoor ik last van rugklachten heb en vooral het bal en zwaar gevoel.
Ik ben nu bij een erkend bekken fysio onder behandeling, en ze geeft me veel uitleg en helpt me bij de oefeningen.
Wat je vooral niet moet doen is tillen en lang staan! Probeer dat het komende jaar zo veel mogelijk te vermijden. Ik ben zittend gaan koken en strijken. Daarnaast werk ik tijdelijk niet meer (ik werk inde zorg dus altijd tillen en staan!!)
Doe zeker 3 maal per dag de bekkebodem oefeningen en probeer halverwegen de dag even te gaan liggen dat alle druk van je bekkebodem afgaat.
Ik ben nu z''n 9 weken bezig en het word gelukkig iets minder. Het is wel iets waar he de rest van je leven attent op moet blijven, maar het gaat beter. En gun je lichaam tijd, het is echt 9 maanden op dus ook 9 maanden af!
Ik raad je echt aan om bij een erkend bekken fysio therapeut wat behandelingen te ondergaan. Het heeft mij iig goed geholpen en gerust gesteld.
Ik hoop dat je er iets aan hebt!

Lieve groetjes!


Geschreven door: Lynn op Dinsdag 23 Mei 2017 om 05:28 Ongepaste reactie?

Hoi Joyce en Nikkie , ik ben ook nog erg jong voor de problemen (29) net mn eerdte kindje (4 maamd nu). Heb hetzelfde als Nikkie gedaan. Alleen voel ik me niet goed onderdteund door mn fysio. (Net nnsecond opinion aangevraagd)
Wbt werk idd beter te stoppen maar ik krikg dat niet voor elkaar op mn werk. Werk id zorg hele dag staan. Werk nu een maand 50% maar klacjten zijn toegenomen. Vandaag weer gesprek met bedrijfarts. Ik zit nu voor mn gevoel op n dood punt. Can mn werk moet ik meer gaan werken. Gynaecoloog doet alsof ik er geen last van behoor te hebben. Fysio geeft verschillende adviezen. Alleen uwv steund me. Het is n erg lastig pakket, voel me ee erg alleen in staan.
Advies voor jou; laat je noet gek maken. Ga noet zoals ik. Weer aan t werk en volg de adviezen van nikki op.
Sterkte en succes!


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Prolaps.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)