Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Prolaps.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Prolaps.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

mariska

Geschreven op: Zondag 24 Juli 2011 om 14:31
Ongepast of beledigend?

waarschijnlijk moet ik aan een baarmoederverzakking geholpen worden,maar weet niet of ik er goed aan doe.Daarbij komt dat ik heel erg bang ben voor die onderzoeken.Wie kan mij advies geven.  

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: nina op Woensdag 2 November 2011 om 05:04 Ongepaste reactie?

Mariska,
Ik zie dat niemand heeft gereageerd op jouw vraag. Ik zie sowieso dat deze site nog niet echt actief is. Wat niet is kan nog komen, zullen we maar zeggen.
Heb je ondertussen al meer info gevonden mbt je baarmoederverzakking?
groet,
Nina


Geschreven door: Loekie op Zaterdag 5 November 2011 om 18:56 Ongepaste reactie?

Hallo Mariska,
Ook ik moet geholpen worden aan een baarmoederverzakking.
Ik ben deze week bij de gynaecoloog geweest en mijn baarmoeder moet er uit. Ik vond de onderzoeken heel erg meevallen. Heb alleen een inwendige echo gehad en hij heeft even gekeken en gevoeld naar de baarmoeder. Net als met een uitstrijkje. Ik heb er helemaal niets van gevoeld. Dus daar hoef je niet bang voor te zijn.
Groetjes Loekie


Geschreven door: Nina op Zondag 20 November 2011 om 07:03 Ongepaste reactie?

Hallo Loekie,

Mag ik vragen hoe oud je bent? Ik vind het nogal heftig te lezen dat je baarmoeder eruit moet (niet dat dit perse leeftijd gebonden is, dat is nieuwsgierigheid). Waren er dus geen andere opties als ophanging etc?

Doen ze deze operatie via je buik of geslachtsdeel?
Sterkte!

Groet,
Nina


Geschreven door: Hennie op Dinsdag 22 November 2011 om 12:30 Ongepaste reactie?

Hallo allemaal''
ik ben een wat oudere vrouw met een prolaps en heb sinds 2jaar een ring deze bevalt prima! houd het proces niet tegen maar ben weer 2jaar verder.
en belangrijk aleenstaand!! lees geen seks.


Geschreven door: Geraldine.11oct2011 op Donderdag 1 December 2011 om 18:57 Ongepaste reactie?

Hello Hennie,

Ik ben ook van middlebare leeftijd en heb ook een verakking. Je schreef dat je een ring draagt al 2 jaar. Jouw laaste Zin in je bericht was niet duidelijk, er is iets mis gegaan waarschijnlijk.
Ik quote:-


"belangrijk aleenstaand!! lees geen seks".


Groetjes,
GeraldineGeschreven door: Geraldine.11oct2011 op Donderdag 1 December 2011 om 20:01 Ongepaste reactie?

Hello Loekie,

Ik ook heb een verzakking, werd verleden week bevestigd. Ik moet weer terugkeren naar de bekkenbodem physiotherapist ik had gehoopd op een operatie. Hoe ver ben je nu al met behandeling? Wat stadium was de verzakking? Op deZe site staat (lees beneden):-

"Verzakking van de baarmoeder
Wanneer de baarmoedermond in de schede is gezakt, wordt vaak de hele baarmoeder verwijderd. Dit gebeurt vooral bij vrouwen na de overgang of bij hen die zeker weten dat ze geen kinderen meer willen. Er kan ook voor worden gekozen om de baarmoeder met kunststof banden aan het bekken vast te zetten; in dit geval kan de baarmoeder behouden blijven".

Je baarmoeder hoeft niet verwijderd te worden.

Sterkte,
Geraldine


Geschreven door: Geraldine.11oct2011 op Donderdag 1 December 2011 om 20:13 Ongepaste reactie?

Hello Dames,

Dit is een heel informatieve site, we moeten goed van het gebruiken, elkaar helpen - anoniem. We kunnen dingen zeggen dat we normaliter niet zouden durven, dus waarom niet. Want ook je vriendinen en familie vertel je niet alles. Right? Dus, help mij ook, gewoon om mijn berichtjes te beantwoorden. We hoeven niet verlegen te doen. Ik vertel ook niet mijn eigen huisarts (van 20+ jaar, mannelijke huisarts) alles en durf ook niet alles te vragen.

Tja, wij vrouwen hebben altijd wat, speciaal met de binnenkant van ons licham. We kunnen best van elkaar leren en niet vergeet medeleven met elkaar.

Veel sterkte & groetjes,
Geraldine


Geschreven door: Dora op Donderdag 8 December 2011 om 14:33 Ongepaste reactie?

Beste Dames,
Een baarmoederverzakking, is inderdaad ingrijpend. We denken dat we misschien minder viriel zouden kunnen worden. Ons moederkloekje, of nestje eruit. Bedenk wel, als de eierstokken blijven zitten, en dat kan als het enkel om een verzakking gaat! We eigenlijk "niet veel" merken van "overgangs" rituelen. Onze cyclus blijft gewoon doorgaan.
Ik had een baarmoederverzakking, en die is door mijn gyn. door middel van een prolift van de voorwand- en achterwand gestut. Dit is volledig mis gelopen, en na drie maand met veel pijn, is deze opnieuw verzakt. Met als gevolg een tweede ingreep om de baarmoeder te verwijderen, en het netje achterin te verwijderen, want daar bleek teveel spanning op te zitten. Daarna een derde ingreep om het opgekrulde netje voorin te verwijderen; daarna verzakking van de voor-en achterwand (omdat deze verzwakt waren door het netje te moeten verwijderen)dan de derde herstelingreep, biomesh of Surgissis plaatsen en een voor-en achterwandherstel(side specifiek repair), nu opnieuw een voorwandverzakking. Wat ik hierbij duidelijk wil maken is: kies voor een minder ingrijpende manier, met zo veel mogelijk een hersteltechniek zonder kunststof, en indien wel noodzakelijk: kies een heel ervaren arts, of specialist urogynaecologie!
Hoe dan ook, er is altijd een kans op herval, maar zorg dat de weg vrij blijft voor een andere mogelijke herstelingreep, en dit heb je haast niet als er al van in het begin gestart word met matjes.
lieve groet
Dora


Geschreven door: Geraldine.11oct2011 op Maandag 12 December 2011 om 16:07 Ongepaste reactie?

Hello Dora,

Bedankt voor je heel informatieve bericht! Ik heb een 2de graads verzakking van welke orgaan weet ik niet. Ik wist niet dat er verschillende zijn. Januari 2012, is mijn volgende afspraak, ik zal het zeker vragen. Ik dank een een correctief operatie maar nee, ok mopet fysiotherapie krijgen. Misschien is dat, op dit moment het beste behandeling. Na het lezen van je bericht en hoe nadelig een operatie kon zijn, ga ik dan door met de fysiotherapie advies.

Ik beschouw fysioptherapie wat betreft dit sort probleem, meer preventief dan correctief.

Ik vind het spitig/jammer voor jou dat je zo veel negatieve operaties moeten doorstaan, omdat men fouten heeft gemaakt. Je lijkt wel een sterke vrouw maar je bent ook een mens van vlees en bloed.

Ik wens je veel sterkte en beterschap!

Groetjes,
Geraldine


Geschreven door: graad 2/3 op Donderdag 1 Maart 2012 om 14:00 Ongepaste reactie?

Hoi,

Op de volgende site kun je ook veel vinden. Hier zijn mensen iets actiever in het forum.
Zelf heb ik graad 2/3 van de blaas. Ik ben net begonnen met fysiotherapie;bekkenbodem oefeningen. Mijn klachten nu zijn vooral het gevoel van een waterballon die er uit wil als ik zwaar werk heb gedaan, of wil rennen en springen. Zijn er dames die sporten en hoe ervaren jullie dit? Ik begrijp van mijn fysio dat je op zo''n moment je spieren goed moet ontspannen, wat juist extra vervelend is als er iets uit je bungelt... Wat zijn jullie ervaringen?

Heeft iemand de ring laten plaatsen en kon je toen weer sporten?
Groetjes


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Prolaps.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)